VİZE BAŞVURUSU HAKKINDA GENEL BİLGİLER

Print

VİZE BAŞVURUSU HAKKINDA GENEL BİLGİLER

Sadece gerekli belgelerle birlikte ibraz edilen eksiksiz doldurulmuş vize başvuru formları işleme alınabilecektir.
eksik başvuruların işeme alınması mümkün değildir ve bu
durumda yeni bir randevu alınması gerekecektir.

Almanca A1 sınav randevusu alabilmek için iDATA DANIŞMANLIK VE HİZMET AŞ’nin Yapı Kredi Bankası nezdinde bulunan
TR610006701000000090643075 nolu hesabına 30TL yatırılmalıdır. Ücret yatırılırken AD–SOYAD-TC.NO’nuzu mutlaka dekonta yazdırınız.

Vize harcı (60 Euro, 0-17 yaş arası çocuklar 30 Euro) Vize Bölümünde nakit ve tam tutar şeklinde ödenmelidir.

Gerekli vesikalık resimler ise biyometrik özelliklere uygun resimler olmalı, yani resimler 6 aydan eski olmamalı ve 35 x 45 milimetre ebatında olmalı. Başvuruda bulunan kişinin fotoğrafı başörtüsüz ve gözlerini kapatacak herhangi bir şey olmadan tam karşıdan çekilmelidir. Dini gerekçelerle istisnalar yapılabilir, ancak bu durumda bile gözlerin önü kapatılmamalıdır.

Başvuru evrakı teslim edildikten sonra işlem süresi uzamaktadır. Aile birleşimi vize başvurularının işlem süresi genellikle üç ay sürmektedir. Bu nedenle de şlemlerin ne aşamada olduğunu öğrenmek isteyen başvuru sahiplerine ancak üç aylık süre
geçtikten sonra cevap verilir. Bunun anlayışla karşılanması rica olunur.

PASAPORTLARIN TESLİM SÜRECİ

Ankara`daki Büyükelçilikte Başkonsoloslukta ulusal vize başvurusunda bulunanlar pasaportlarını ikamet adreslerine geri gönderttirebilirler. Bunun için başvurudan önce Vize Bölümü`nün bahçesinde bulunan UPS firmasından bir kargo
zarfı almanız gerekir. Bu hizmetin bedeli 20 TL, uzak yerler için 30 TL`dir.

Pasaportunuzu teslim aldıktan sonra lütfen verilen vizedeki tüm bilgilerin doğru olup olmadığını ve alınan harç miktarını da kontrol ediniz. Şikayetlerinizi lütfen gecikmeden
Vize Bölümü ́ne iletiniz (iDATA`ya değil).

Esasen bilgi notlarında belirtili belgelerin başvuru esnasında ibraz edilmesi yeterlidir. Fakat gerek duyulması halinde, Vize Bölümünce başka belgelerin de istenebileceğini lütfen göz önünde bulundurunuz. Yukarıda belirtilen belgelerin ibraz edilmişolması, mutlaka vize verileceği anlamına gelmemektedir.

BAŞVURU SIRASINDA GEREKLİ BELGELER

Aile Birleşimi Vize başvurusunda gerekli olan belgeler aşağıda
belirtilmiş olup, belgelerin asılları ve ikişer adet fotokopileri ile
Konsolosluğa ibraz edilmelidir.

***Gerekli vizenin ancak her iki eşin 18 yaşını doldurduğunda verildiği dikkate almanız rica olunur.

***17 yaşında evlilik yapanlarda: Anne ve babanın yazılı muvafakatı ile Almanca tercümesi başvuruya eklenmelidir.

***16 yaşında evlilik yapanlarda:Çiftin evlenebileceğine dair
mahkeme kararı ve Almanca tercümesi başvuruya eklenmelidir.

BAŞVURU SAHİBİNE AİT BELGELER

-Kimlik Fotokopisi ve kimliğin aslı
-Nüfus Kayıt Belgesi
-Doğum Kayıt Örneği
-İkametgah Belgesi
-Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği“
– Nüfus kayıt örneğinde
*** “Düşünceler“ bölümünün eksiksiz doldurulmuş,nüfus kaydıyla ilgili tüm olaylar (örnek: önceki evlilikler, boşanmalar, çocuklar, anne ve baba, vatandaşlık) yazılı olmalıdır.

***Eşlerin daha önce gerçekleştirmiş oldukları evlilikleri var ise buna dair kesinleşme şerhi ile gerekçeli boşanma ilamı ve duruma göre Almanya veya Türkiye’den alınmış tanıma ve tenfiz kararı.

***Belirtilen belgelerin Almanca tercümeleri ve duruma göre ölüm kayıt örnekleri.

-Pasaport Fotokopisi ve Pasaportun Aslı
-3 Adet Fotoğraf (Biyometrik Olacak)
-Evlilik Cüzdanının 1,2 ve 3.Sayfalarının Fotokopisi
-Evlenme kayıt örneği(Formül B)
-Boşanmış ise kesinleşmiş boşanma kararı
-Almanca A1 Sertifikasının Aslı

ALMANYA’DA YAŞAYAN EŞE AİT BELGELER

-İkamet belgesi
-Almanya’da yaşayan eş Alman vatandaşı ise pasaportun veya kimlik belgesinin fotokopisi
-Eş doğuştan Alman Vatandaşı ise: Alman Doğum Belgesi
-Almanya’da yaşayan eş yabancı uyruklu ise pasaportun fotokopisi
-Oturma izni fotokopisi
-Boşanmış İse Kesinleşmiş Boşanma Kararı

KONSOLOSLUK VİZE RENDEVUNUZU BİZ ALIYORUZ!..

 

508 defa okundu.